Deze website bevat cookies Deze melding verbergen

Duurzame alternatieven voor gas


We kunnen er met elkaar niet meer omheen: aardgas is eindig en betaalbare duurzame alternatieven zijn niet eenvoudig aan te wijzen.

Voor elektriciteitsopwekking zijn we een eind op weg met grootschalige wind- en zonneparken. In Nederland wordt echter 40% van het energiegebruik gebruikt voor verwarming. Om deze warmte op te wekken zijn we vrijwel geheel afhankelijk van aardgas.

Er is tijd nodig voor innovatieve ontwikkelingen, zoals geothermie en waterstof. In deze transitieperiode zitten we niet stil. Er zijn verschillende oplossingen die op middelgrote schaal ingezet kunnen worden om de transitie weg van gas te starten. De aanpassingen aan de infrastructuur die benodigd zijn om deze technologieën toe te passen zijn ook geschikt voor toekomstige oplossingen, waarmee deze investeringen niet verloren zullen gaan.  

Met ruim 10 jaar ervaring is BeGreen specialist in de ontwikkeling, financiering en bedrijfsvoering van houtwarmtestations. Deze systemen zijn geschikt voor koppeling aan warmtenetten en industriële processen. Het hout dat wij gebruiken voor de productie van warmte wordt geleverd door een consortium van natuurbeherende organisaties. Dit consortium verzekert dat deze houtstromen gegarandeerd afkomstig zijn van duurzaam natuurbeheer in Nederland en aangrenzende regio’s in België en Duitsland.            

 


 

hoe werkt het?